MKB Export Award helpt ondernemer de grens over

MKB Export Award helpt ondernemer de grens over

Ondernemers met internationale ambities kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de vierde editie van de MKB Export Award, een initiatief van MKB-Nederland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met Language Institute Regina Coeli. De prijs is bedoeld voor mkb-ondernemers die de potentie hebben om met succes de grens over te gaan of hun internationale activiteiten willen uitbreiden.

De MKB Export Award heeft in voorgaande jaren al diverse ondernemers concreet geholpen om hun exportambities te verwezenlijken. Het Eindhovense Recornect, de winnaar van vorig jaar, heeft de prijs gebruikt om een proefopstelling van innovatieve mediawanden voor de psychiatrische zorg te plaatsen bij een zorginstelling in Canada.

“Met het winnen van de MKB Export Award heeft ons bedrijf echt een boost gekregen”, zegt ondernemer Cor Datema. “De extra publiciteit en het prijzenpakket kwamen ons zeer goed van pas. Ook in het buitenland worden we nu serieuzer genomen.”

De initiatiefnemers van de prijs willen mkb-ondernemers stimuleren om hun mogelijkheden over de grens te verkennen. “Er zijn nog zoveel bedrijven die kansen hebben om hun markt buiten Nederland te vergroten”, zegt directeur Leendert-Jan Visser van MKB- Nederland. “Met deze prijs geven we hen een stevige steun in de rug.”

Inschrijven

Ondernemers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de MKB Export Award 2016 op de website www.mkbexportaward.nl. Hier kunnen zij aangeven welke (nieuwe) markt(en) zij willen veroveren met welk product of dienst. Ook moeten zij hun internationale ambities motiveren. Inschrijven kan tot 31 januari 2017.

Op grond van het profiel, de internationale plannen en de motivatie van de deelnemers selecteert een deskundige jury in maart de top 3. Na een pitchronde kiest de jury de winnaar.

Prijs

De winnaar van de MKB Export Award 2016 maakt een vliegende start bij het verwezenlijken van zijn of haar internationale ambities. Hij of zij krijgt een exportcheque (tegoed voor transportkosten) t.w.v. €15.000,-, een jaar lidmaatschap van MKB- Nederland, een Zakenpartnerscan van RVO.nl en een driedaagse persoonlijke taaltraining in een taal naar keuze bij Language Institute Regina Coeli (‘de nonnen in Vught’).

Bron: MKB Servicedesk